У Києві будуть штрафувати підприємства, які не прибирають сніг на своїй території — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві будуть штрафувати підприємства, які не прибирають сніг на своїй території

Казна та Політика
184
Власники підприємств, установ та організацій, які вчасно не прибиратимуть навколишні території і не будуть здійснювати відповідні заходи благоустрою, будуть оштрафовані. За час першого снігопаду у столиці складено більше 300 попереджувальних приписів, що стосуються несвоєчасного прибирання снігу. Про це сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, повідомили в прес-службі КМДА.
“Згідно з діючими правилами благоустрою Києва посадові особи та власники установ і підприємств несуть відповідальність за благоустрій прилеглої території. У першу чергу, мова йде про прибирання, вивезення сміття та розчищення площ від снігу в зимовий час року. З боку міської адміністрації буде здійснюватися контроль виконання цих зобов’язань та застосування відповідних стягнень, оскільки в одному випадку прибирання території, за яку відповідальний приватний власник, не повинна здійснюватися за рахунок міста “, – підкреслив він.
Саме тому в місті діє режим оперативного контролю за станом прибирання міста від снігу та ожеледі. Райони міста поділені на сектори, за кожним з яких закріплений інспектор з благоустрою. Інспектор уповноважений складати протоколи про адміністративні порушення, які тягнуть за собою накладення штрафів. Розмір стягнень для фізичних осіб становить 1360 грн, для громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – до 1700 грн.
“Протягом останніх двох днів інспекторами КП” Київблагоустрій “складено близько 300 приписів на порушників благоустрою – власників тимчасових споруд та комерційних підприємств, установ і організацій”, – зазначив Петро Пантелєєв.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас