У Києві почастішали випадки викрадення дорогих автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві почастішали випадки викрадення дорогих автомобілів

Кримінал
1092
За останні кілька днів у Києві викрадені десятки престижних позашляховиків: BMW X5, Range Rover, Lexus RX, GX, Mercedes-Benz ML. Нагадаємо, що всього за 9 місяців поточного року в столиці викрали 1,03 тис. машин.
Угони відбуваються в різних районах міста, в лічені секунди і без єдиного сліду. В ДАІ впевнені, що працює банда професіоналів.
В ДАІ запевняють, що всі викрадені автомобілі були обладнані самими сучасними протиугонними системами. Але у викрадачів є сканери, які підбирають код до будь-якого авто. Приблизно картину угону в ДАІ вже представляють: на один автомобіль автовикрадачі витрачають від 30 секунд до півтори хвилини, їм достатньо сканера і електронного ключа.
За словами джерела ДАІ, викрадачі паркуються біля бажаної машини. Як тільки господар відкриває авто, коди зчитуються сканером. “Уже вночі машина йде. Злодій приїжджає за нею з готовими ключами”, – каже співрозмовник.
Далі автозлодії виробили спеціальну схему доставки авто: викрадений транспортний засіб супроводжують ще два автомобілі. Перше авто стежить за постами ДАІ і коригує маршрут, друге відволікає увагу. “Побачили патруль, водій одного з супроводу автомобіля починає порушувати і відволікати увагу ДАІ”, – каже джерело.
Як повідомляє “Комсомольська Правда в Україні”, в Києві працюють декілька груп з Придністров’я та Росії. Викрадені авто переправляють на Донбас, де роблять на них цілком легальні документи в захоплених МРЕО.
“В країні криза, багато переселенців, грошей немає ось вам і результат. Буде гірше. В ДНР машини приймають як скляну тару. Пригнав свіжий Range Rover – отримай від 15 до 25 тис. доларів. Нікого не хвилює, чи є документи, яке у машини минуле. На авто ставлять нові номери, видають оригінальний техпаспорт і відправляють на ринок”, – упевнений автомобільний експерт Геннадій Мінський.
За його словами, на таких машинах можна вільно пересуватися не тільки по території ДНР і ЛНР, а й виїжджати в Росію.
За матеріалами:
Autoconsulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас