У Порошенка вже називають люстрацію "несправедливою" - і хочуть змінити закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Порошенка вже називають люстрацію "несправедливою" - і хочуть змінити закон

Казна та Політика
6082
Перший заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко вважає за необхідне внесення змін до закону “Про очищення влади” (про люстрацію).
За його словами, деякі чиновники, які дуже довго працювали на державу і піднімалися кадровими сходами, несправедливо підпали під дію закону про люстрацію і були звільнені.
“Потрібно розбиратися з цим законом, бо саме ті люди, які працювали ще до 2010 року і професійно виконували свої обов’язки, потрапили під пряму дію закону, тобто необоротне звільнення. На сьогоднішній день ми вважаємо, що крок за кроком потрібно розбиратися, що конкретно людина робила і яким чином займала свою позицію”, – вважає Зубко.
На його думку, в законі потрібно чітко конкретизувати, хто підпадає під закон, хто такий учасник бойових дій в зоні АТО і так далі.
“Дуже багато зараз хлопців, які були в зоні АТО і потрапили під пряму дію закону”, – зазначив чиновник.
Він здивований такою ситуацією, оскільки чиновники, які дійсно причетні до корупції, не підпадають під пряму дію закону, а будуть проходити люстраційних комісію.
Нагадаємо, Міністерство оборони ініціює внесення змін до закону “Про очищення влади” (про люстрацію) з метою збереження на службі кваліфікованих кадрів.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас