Мобілізованих підприємців звільнили від сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобілізованих підприємців звільнили від сплати податків

Казна та Політика
784
Фізичні особи-підприємці, які проходять військову службу в особливий період часткової мобілізації, звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з ПДФО та єдиного податку, говориться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.
Головне управління Державної фіскальної служби в м. Києві нагадує, що відповідно до положень Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації” від 20.05.2014 р. № 1275-VII самозайняті особи, які мали чи не мали найманих працівників, покликаних на військову службу під час мобілізації або залучені до виконання обов’язків по мобілізації за посадами, передбаченим штатами військового часу, під час особливого періоду, визначеного Законом про мобілізацію, звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з ПДФО, а також від подання податкової звітності за єдиним податком.
Для цього протягом 10 днів після демобілізації підприємці повинні подати відповідні документи в фіскального органу за місцем податкової реєстрації самозайнятої особи. Такими документами є: заява самозайнятої особи та копія військового квитка або іншого документа, виданого відповідним державним органом, із зазначенням даних про призов такої особи на військову службу за призовом по мобілізації, на особливий період.
Після надання зазначених документів контролюючі органи будуть списувати таким платникам податковий борг, що виник у них внаслідок форс-мажорних обставин, як безнадійний, без нарахування штрафних санкцій та пені.
Крім того, такі особи будуть звільнені від сплати ЄСВ за себе за умови, що вони: не скоювали господарську діяльність в цей період; не отримували дохід; надали підтверджуючі документи з військових комісаріатів, в яких вказується період перебування на військовій службі.
Якщо ж мобілізований підприємець або самозайнята особа має найманих працівників, які продовжують працювати за наймом під час його мобілізації, то він зобов’язаний уповноважити іншу особу на виплату заробітної плати або інших доходів найманим працівникам. У такому випадку обов’язок з нарахування та утримання ПДФО та ЄСВ з таких виплат на термін військової служби підприємця несе уповноважена особа.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас