Добробут зростає: Україна піднялася на одну сходинку в рейтингу Legatum Institute — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Добробут зростає: Україна піднялася на одну сходинку в рейтингу Legatum Institute

Казна та Політика
1804
Росія зайняла 68-е місце в рейтингу добробуту країн світу (2014 Prosperity Index) за 2014 рік, складеному Legatum Institute. За рік РФ втратила сім рядків рейтингу, що є найгіршою зміною серед європейських країн.
На пострадянському просторі кращий рейтинг отримали Литва (42-я) і Латвія (44-я). Білорусія піднялася з 58-го на 53-е місце, Україна – з 64-го на 63-е, Казахстан, навпаки, погіршив позицію на 8 рядків, до 55-ї.
Лідером рейтингу знову стала Норвегія, за нею йдуть Швейцарія, також зберегла своє місце з минулого року, і Нова Зеландія, влучивши позицію на три рядки. У десятку найбільш процвітаючих країн світу також увійшли Данія, Канада, Швеція, Австралія, Фінляндія, Нідерланди та США.
Індекс включає 142 держави, охоплюючи 96% населення світу і 99% світового ВВП.
Замикає список Центральноафриканська Республіка.
Найбільш процвітаючою серед найбільших країн Європи визнана Великобританія, яка зайняла 13-у сходинку в загальному заліку. Німеччина отримала 14-е місце, Франція – 21-е, Іспанія – 26-е, Італія – 37-е.
Індекс Legatum Institute оцінює вісім категорій: економіка, освіта, охорона здоров’я, особиста свобода, безпека, можливості підприємництва, управління та соціальний капітал.
Російська освіта залишається істотно краще, ніж рейтинг країни в цілому, за цим показником РФ займає 37-е місце в світі, вважають експерти Legatum Institute. Стан економіки (57) і можливості підприємницької діяльності (46) також оцінені ними вище місця країни.
При цьому Legatum Institute відзначає серйозні проблеми в сфері державного та корпоративного управління (113-е місце) і особистої свободи (124-е) в Росії.
Серед найбільших країн, що розвиваються Бразилія займає 49-е місце, Китай – 54-е, Мексика – 64-е, Індонезія – 71-е, Туреччина – 86-е, Індія – 102-е.
Одним із цікавих результатів дослідження Legatum Institute експерти називають той факт, що США більше не сприймаються як “країна свободи”: за цим показником Штати зайняли 21-е місце, опинившись позаду не тільки лідерів індексу Нової Зеландії та Норвегії, але і Уругваю (8- й) з Коста-Рікою (15-я).
Чотири з 10 провідних країн з точки зору економіки розташовані в Азії – це Сінгапур (2-й), Китай (6-й), Японія (7-я) і Південна Корея (9-я), що підтверджує високий потенціал регіону.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас