США постачатимуть Україні новітні військові технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США постачатимуть Україні новітні військові технології

Казна та Політика
2524
США постачатимуть Україні високі військові технології, які повинні допомогти українським військовим в Донбасі захистити себе, а також навчатимуть військових
Про це повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайетт.
«Незалежно від того, що відбуватиметься з мінськими угодами, української армії треба підвищувати свій професіоналізм і удосконалювати засоби для того, щоб бути здатними ефективно захищати свою територію перед обличчям дуже швидких змін в плані безпеки», – сказав він.
«Перед вашими силами безпеки стоять два виклики: необхідність внутрішнього очищення від корупції всередині самих структур і окремо стоїть завдання вироблення адекватної відповіді на присутність Росії», – підкреслив посол.
За його словами, США намагаються допомагати як з викликами в короткій перспективі, так і в стратегічній перспективі. «У плані короткострокових потреб підвищення боєздатності українських військових ми надали таку допомогу, як прилади нічного бачення, набори першої меддопомоги, бронежилети, військові сухпайки», – сказав Пайетт.
«Але ми також розробили і більш довгострокові програми допомоги, які спрямовані, насамперед, на перенавчання, підвищення професіоналізму українських військових, щоб створити те, чого президент Порошенко сказав, що дуже хоче, – армію, побудовану за стандартами НАТО», – додав він .
«І ми будемо також поставляти високі військові технології, які повинні допомогти військам, які б’ються на Сході, захистити себе. Включаючи, наприклад, протимінометні радіолокаційні радарні системи, які ми будемо поставляти разом з навчанням персоналу, як ними користуватися, в найближчі місяці », – повідомив Пайетт.
На його погляд, «спір, що виник у Вашингтоні про надання виключно несмертельної допомоги або допомоги смертельними засобами, в певній мірі штучний». «Для мене питання полягає в тому, як нам найефективніше допомогти Україні оборонними засобами, щоб допомогти їй ефективно захистити свою територію», – сказав Пайетт.
Він вважає, що реформа української армії – це багаторічний проект.
«Але, разом з тим, з того, що я бачив, і з тієї хоробрості, яку продемонстрували українські військові, можна з упевненістю сказати, що у вас є будівельний матеріал для цього», – додав посол США.
«Ми будемо тут допомагати і багато наших партнерів по НАТО допомагатимуть. Але це все – одна зі складових більш масштабного завдання загальнонаціонального оновлення», – підкреслив Пайетт.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас