Кабмін передав "Артемсіль" від МінАП в Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін передав "Артемсіль" від МінАП в Мінінфраструктури

Казна та Політика
284
Кабінет міністрів України передав ДП “Артемсіль” в сферу управління Міністерства інфраструктури України. Про це йдеться в розпорядженні уряду № 1040-р від 17 липня 2014
“Передати цілісний майновий комплекс державного підприємства” Артемсіль “(код згідно з ЄДРПОУ 00379790) зі сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства в сферу управління Міністерства інфраструктури”, – йдеться в документі.
Нагадаємо, в серпні 2014 трудовий колектив “Артемсолі” в письмовому зверненні до прем’єр-міністра України Арсенію Яценюку висловив категоричний протест проти переведення підприємства з підпорядкування Міністерства аграрної політики та продовольства України у підпорядкування Міністерству інфраструктури.
За інформацією профспілкової організації “Артемсолі”, метою зміни профільного міністерства є заміна керівного складу підприємства.
“Після перезавантаження влади в Україні директором ДП” Артемсіль “був призначений Олександр Степаненко. За короткий термін на посаді він доклав чимало зусиль до руйнування корупційних схем, які активно велися при попередньому керівництві команди Клюєва. Спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України і завдяки небайдужості міністра Швайки була зупинена робота дилерських контрактів реалізації солі по Україні, країнам СНД і далекому зарубіжжю, шляхом ліквідації посередницьких ланок “, – йдеться в зверненні колективу до Яценюка.
Колектив зазначав, що інших аргументів на користь зміни з профільного міністерства не існує, оскільки продукція ДП “Артемсіль” є переважно харчовою, а на потреби облавтодорів України, які підпорядковані Міністерству інфраструктури, відвантажується менше 4% від усього обсягу видобутої солі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас