Україну покидають торгові мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну покидають торгові мережі

Казна та Політика
16121
Роздрібний товарооборот може опинитися на межі зупинки. Таку думку висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков.
«Зрозуміло, коли країна перебуває в кризі, то торгівля скорочується. Адже падає купівельна спроможність населення, і люди не розуміють, що буде далі із заощадженнями. Хтось намагається придбати валюту, хтось – по-іншому зберегти гроші на потім. Тому немає активності, люди стали менше ходити по магазинах. Купують товари тільки першої необхідності. Серйозних придбань роблять все менше, і ви знаєте, що тільки продажі автомобілів знизилися в три рази», – наголосив економіст.
За словами Плотнікова, якщо ситуація і далі погіршуватиметься, то роздрібний товарообіг буде на межі зупинки». Про серйозність ситуації свідчить той факт, що з України йдуть торгові мережі», – звернув увагу він.
Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, за 9 місяців 2014 року оборот роздрібної торгівлі в Україні знизився у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, на 5,3% (січень-вересень 2013-го до січня-вересня 2012-го – +9,7).
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас