В КМДА внутрішній аудит виявив порушення на 195 млн - тільки за 3-й квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В КМДА внутрішній аудит виявив порушення на 195 млн - тільки за 3-й квартал

Казна та Політика
246
Результати внутрішнього аудиту КМДА тільки за третій квартал цього року виявили порушень на суму понад 195 млн грн. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомили у прес-службі КМДА.
Кличко зазначив, що за вказаний час управлінням внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА було проведено 42 контрольні заходи. Він додав, що серед загальної суми порушень 89 млн грн – порушення з ризиком втрат, а 40 млн – фактичні втрати.
“За результатами цих заходів було звільнено чотирьох керівників. До правоохоронних органів ми передали матеріали щодо дев’яти епізодів, порушено три нові кримінальні провадження. При цьому 12 контрольних заходів здійснювалися спільно з правоохоронними органами і щодо них найближчим часом ми очікуємо відповідного реагування”, – сказав Кличко.
Мер Києва зазначив, що притягнення винних до кримінальної відповідальності лежить у площині компетенції вже правоохоронних органів, а не органів місцевого самоврядування.
Також Кличко зазначив, що для підвищення прозорості роботи столичної влади керівництво КМДА розробляє рішення про обов’язкове оприлюднення висновків внутрішнього аудиту за результатами кожного контрольного заходу. За його словами, ефективна робота системи внутрішнього контролю та аудиту КМДА є одним з пріоритетів у боротьбі з корупцією. “І корупцію в столиці ми знищимо. Адже саме вона сьогодні заважає і наповненню бюджету, і залученню інвестицій, і наведенню порядку в місті в цілому”, – підкреслив Кличко.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас