Херсонська область готується приймати поромну лінію з Туреччини - "Зонгулдак - Скадовськ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Херсонська область готується приймати поромну лінію з Туреччини - "Зонгулдак - Скадовськ"

Світ
1115
В Скадовському морському торговому порту Херсонської області проведені днопоглиблювальні роботи в акваторії порту і на підхідному каналі до глибини 6 метрів для роботи поромної лінії турецької компанії “Cenk Group” Скадовськ – Зонгулдак. Перші рейси планується запустити вже до кінця року.
Про це повідомили під час зустрічі голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Путилова з власником турецької компанії “Cenk Group” Атілла Йенер. У зустрічі також взяли участь представник компанії “Cenk Group” в Україні Вадим Бондар, а також директор ДП “Скадовський морський торговельний порт” Карина Щеглова.
Сьогодні в порту вже проводяться роботи з реконструкції причалу зі зниженням його висоти до 1,3 метрів для забезпечення перевантажувальних операцій на пороми такого типу. Роботи проводяться за рахунок фінансування Міністерством інфраструктури України та Адміністрації морських портів України.
Власник турецької компанії “Cenk Group” Атілла Йенер сказав, що зараз ніяких проблем з реалізації проекту немає. Андрій Путілов в свою чергу запевнив, що з боку влади для початку роботи переправи буде надано повне сприяння: “З нашого боку ви отримаєте повну підтримку, всі дозвільні документи будуть оформлятися дуже швидко. Однак, мене, в першу чергу, турбує питання скільки нових робочих місць буде створено, куди йтимуть податки. Що від вашої роботи будуть мати звичайні люди “, – сказав голова облдержадміністрації.
За словами представника компанії “Cenk Group” в Україні Вадима Бондаря, компанія буде зареєстрована в Херсонській області, а додатково взяти на роботу вже зараз необхідно близько 40 чоловік.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас