Фонд гарантування вкладів запевняє, що “і цього разу в Україні все буде нормально” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів запевняє, що “і цього разу в Україні все буде нормально”

Казна та Політика
1559
Ситуація у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб стабільна, запевнив заступник директора-розпорядника ФГВФО Андрій Оленчик сьогодні під час круглого столу.
“За 16 років існування Фонду ми супроводжували вкладників 60 банків, які виводилися з ринку. За цей час були здійснені виплати 600 тис. вкладникам на суму понад 16 млрд. грн. З цих 60 банків 32 виводилися з ринку ще за старою схемою до вересня 2012 року. По 27 повністю завершили виплати, по 5 виплати ще тривають, але до кінця 2014 року вони до кінця будуть завершені. Середній показник здійснених виплат складає близько 98%. Решта 2% – це люди просто не з’явилися на отримання належних їм коштів”, – відзвітував він.
“Що стосується нової схеми, яка почала діяти після 22 вересня 2012 року, з дня набрання чинності Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, то відповідно по цій схемі ми займаємось виведенням з ринку 28 банків. Слід зазначити, що 26 із цих 28 банків ми отримали вже у 2014 році. Рішення по 23 банках було прийнято у зв’язку з їх фінансовим станом, а 5 – у межах недотримання законодавства у сфері фінмоніторингу”, – зазначив Оленчик.
14 з цих банків на даний момент знаходяться на стадії тимчасової адміністрації, а ще 14 – вже на стадії ліквідації. “По 12 банках ми здійснюємо інтенсивні виплати. Загальна сума, яку належить по них виплатити складає 11 млрд. грн. І станом на сьогоднішній ранок близько 90% від цієї суми вкладниками цих банків вже отримано”, – додав заступник.
“Велика кількість банків одночасно підлягає виведенню з ринку, це потребує певних адміністративних ресурсів. Є свої організаційні проблеми, але загалом робота просувається у штатному режимі. За 16 років існування Фонду системного збою він не дав ні разу. Можу запевнити, що і на цей раз все буде нормально”, – заявив він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас