У Китаї високопоставленого чиновника за хабарі засудили до смертної кари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї високопоставленого чиновника за хабарі засудили до смертної кари

Кримінал
556
У Китаї високопоставленого залізничного чиновника засудили до смертної кари з відстрочкою на два роки, повідомляє Xinhua. Чиновник також довічно позбавлений політичних прав, а все його майно буде конфісковано.
Колишнього главу управління транспорту та заступника генерального інженера Міністерства залізниць КНР Чжан Шугуана визнали винним у хабарництві і перевищенні службових повноважень.
За даними слідства, з 2000 по 2011 рік Чжан Шугуан, діючи в інтересах 14 компаній, особисто та через коханку набрав хабарів на 47 мільйонів юанів (7,65 мільйона доларів).
Справа Чжан Шугуана пов’язують з масштабною антикорупційної кампанією, яка зараз проходить в Китаї. Під слідством перебувають десятки чиновників високого рангу і топ-менеджерів державних компаній.
Вирок «смертна кара з відстрочкою», як правило, означає в КНР довічне ув’язнення – за умови, якщо засуджений буде демонструвати зразкову поведінку. Раніше до такого ж покарання був засуджений колишній міністр залізниць Китаю Лю Чжіцзюнь, звинувачувався в отриманні хабарів на суму 64,6 мільйона юанів (10,5 мільйона доларів).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас