Національна комісія з цінних паперів затвердила перелік ознак фіктивності емітентів цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Національна комісія з цінних паперів затвердила перелік ознак фіктивності емітентів цінних паперів

Казна та Політика
653
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на засіданні 14 жовтня 2014 р. затвердила “Положення про визначення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включення таких емітентів до переліку (списку) емітентів, що мають ознаки фіктивності”. Про це повідомляє прес-служба комісії.
“Зараз комісією встановлено чіткий перелік критеріїв для визначення ознак фіктивності емітента і його цінних паперів, які є, в свою чергу, підставою для включення в перелік учасників ринку, що мають такі ознаки. Даний перелік є відкритою і доступною базою для всіх бажаючих, в яку будуть вноситися емітенти, які не дотримуються або навмисно порушують встановлені норми чинного законодавства у своїй діяльності”, – розповіла директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаїка.
Повідомляється, що формування, ведення та внесення змін до переліку комісія здійснюватиме в електронному вигляді і публікуватиме таку інформацію на своєму веб-сайті.
“Бути виключеним з цього списку емітент може у випадку, якщо надасть регулятору документи, що підтверджують усунення підстав для визнання його таким, що має ознаки фіктивності”, – зазначають в прес-службі.
До ознак фіктивності відноситься факт відсутності емітента за місцезнаходженням, неподання емітентом до комісії регулярної інформації, нескликання акціонерним товариством загальних зборів акціонерів протягом двох років поспіль та інше.
За словами Папаїки, зазначене положення приведено у відповідність до вимог Податкового кодексу України. Так, внесення та виключення емітента в/з переліку здійснюються на підставі спільного рішення Державної фіскальної служби та НКЦПФР.
Також повідомляється, що документ комісії вже погоджено з Міністерством фінансів України та Державною фіскальною службою і найближчим часом буде направлений в Міністерство юстиції для проходження державної реєстрації.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України просить Президента України Петра Порошенка звільнити голову Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Дмитра Тевелєва згідно з законом України “Про очищення влади”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас