Євразійський банк розвитку допускає різке відновлення української економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євразійський банк розвитку допускає різке відновлення української економіки

Казна та Політика
1541
Українська економіка в разі стійкої політичної стабілізації та отримання країною достатньої фінансової підтримки ззовні може продемонструвати високі темпи зростання в рамках посткризового відновлення, йдеться в звіті Євразійського банку розвитку (ЄАБР). У той же час, аналітики відзначають, що збереження статус-кво може бути новим руйнівним туром кризових явищ: якщо стійкість платіжного балансу не буде досягнута за рахунок відновлення експорту та припливу капіталу в країну, повернення до неї вимагаєдодаткової значної консолідації внутрішнього попиту.
Протягом III кварталу економічна активність в Україні продовжила падіння. Цей процес, спочатку був під дією суто економічних факторів (неможливістю подальшого фінансування зовнішнього дисбалансу і бюджетного дефіциту), прискорився і збільшився в масштабі в умовах розпочатого збройного конфлікту в країні.
Аналітики банку вважають, що протягом решти року можна очікувати більш значного падіння споживання домогосподарств – його відносно мала величина в II кварталі (2,3% в порівнянні з тим же періодом 2013) пов’язана з швидким зростанням минулого року.
«З боку виробництва значний негативний внесок у загальне зростання може внести сільське господарство. Показник росту в цьому секторі може піти в негативну область в IV кварталі у зв’язку з високою базою порівняння, створеною дуже сильним сплеском виробництва в кінці минулого року. В цілому ми зберігаємо прогноз падіння ВВП за підсумками 2014 на рівні 5-10%. Подальша динаміка ВВП буде залежати від термінів врегулювання внутрішнього конфлікту», – наголошується в звіті.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас