Київська міська електричка заповнюється лише на 20%, - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київська міська електричка заповнюється лише на 20%, - КМДА

Казна та Політика
442
Київська міська електричка заповнюється лише на 20%. Про це в ефірі ТРК “Київ” повідомив радник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Кава, передає прес-служба КМДА.
Він зазначив, що за даними Південно-Західної залізниці, наповнення рухомого складу електрички становить лише 20-30 тис. пасажирів з можливих 150 тис.
“Проблема столиці в тому, що історично поблизу залізничних станцій житлової забудови небагато, в основному – промислові підприємства. Тому зараз ми шукаємо шляхи, щоб забезпечити підвезення пасажирів до станцій міської електрички”, – зазначив Кава.
Зокрема, за його словами, з понеділка було відновлено автобусний рух до зупинки міської електрички “Троєщина”.
Крім того, міська влада працює над тим, щоб скоротити відстань між зупинками наземного транспорту і станціями електрички на пересадочних вузлах.
“Раніше цьому питанню не приділялося достатньо уваги, тому людині доводиться проходити в середньому 200-400 метрів. Зараз ми намагаємося, не порушуючи транспортних стандартів і правил дорожнього руху, скоротити цю відстань. За європейськими стандартами вона повинна становити не більше 50 метрів”, – зазначив Кава.
Нагадаємо, за словами Київського міського голови Віталія Кличка, завдяки запуску оновленої міської електрички кияни зможуть дістатися з Троєщини до Дарниці або до Петрівки за 5-10 хвилин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас