Сам-на-сам із стихією: цього року дорожники протистоятимуть снігу без допомоги ДСНС і військових - Укравтодор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сам-на-сам із стихією: цього року дорожники протистоятимуть снігу без допомоги ДСНС і військових - Укравтодор

Казна та Політика
442
Дорожнє господарство України готове до роботи в осінньо-зимовий період практично на половину. Про це на засіданні Колегії Державного агентства автомобільних доріг України доповів начальник експлуатаційного утримання та безпеки руху “Укравтодору” Олег Федоренко, повідомили в прес-службі компанії.
За його словами, цього року поряд з давніми проблемами, зокрема, застарілою і зношеною дорожньої технікою, виникли й інші, викликані значним недофінансуванням галузі та подіями на сході України.
Так, станом на початок цього тижня дорожні підприємства мають в наявності 58 тис. тонн солі та 600 тис. тонн фрикційних матеріалів, що становить 36% і 54% відповідно до плану на початок зими.
За розрахунками О.Федоренка, цих обсягів з урахуванням минулорічних залишків повинно вистачити на здійснення експлуатаційного утримання на належному рівні лише протягом двох-трьох тижнів негоди.
“Для того, щоб раціонально використовувати ці невеликі запаси Служби автомобільних доріг в регіонах спільно з облавтодором повинні перерозподілити всі існуючі протиожеледні матеріали між усіма філіями”, – підкреслив він.
Не менш ускладнює підготовку до зимового утримання і значна заборгованість по заробітній платі, через яку більшість дорожніх підприємств і організацій перейшли на скорочені робочі тижні.
“У зимовий період про такий графік роботи дорожників не може бути й мови, навіть навпаки – досвід минулих років говорить про необхідність введення цілодобових чергувань. Дорожники завжди з розумінням ставилися до ситуації в області, а під час екстремальних погодних умов працювали в цілодобовому режимі стільки, скільки було потрібно. Саме тому, ми повинні дбати про умови їх праці та забезпечити фінансування їх діяльності хоча б у мінімальному обсязі”, – зазначив начальник управління.
Головною ж перепоною в забезпеченні безперебійного руху взимку Федоренко назвав військовий конфлікт в Донбасі, адже в зоні АТО задіяна левова частка техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій України та Збройних сил України.
“Цього року ми не можемо розраховувати на допомогу ДСНС і ВСУ як це було раніше, а повинні покладатися виключно на свої сили. Ми повинні тісно співпрацювати з місцевою владою, а також залучити до роботи якнайбільше спеціалізованої техніки сторонніх організацій”, – підсумував він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас