Комісар ЄС сподівається, що торгові преференції для України приймуть у жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісар ЄС сподівається, що торгові преференції для України приймуть у жовтні

Казна та Політика
164
Єврокомісар з питань торгівлі Карл де Гухт висловив упевненість, що Європарламент і Рада ЄС домовляться про продовження автономних торгових преференцій для України в жовтні. Про це він заявив за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним в Брюсселі, передають ЗМІ з посиланням на прес-службу Єврокомісії.
Як наголошується, Карел де Гухт підтвердив прихильність ЄС працювати на основі домовленостей щодо ЗВТ між Україною та ЄС, досягнутих 12 вересня. “Ці домовленості є невід’ємною частиною мирного процесу в Україні на основі поваги територіальної цілісності України та її права визначати свою долю”, – додав він.
Комісар ЄС з питань торгівлі нагадав, що Єврокомісія запропонувала 19 вересня 2014 продовжити в односторонньому порядку автономні торговельні преференції, які діяли до 1 листопада 2014 року. “Ці заходи полягають у скасуванні мит на товари українського експорту до країн ЄС. Тепер вирішення цього питання за Європейським парламентом та Радою”, – зазначив Карел де Гухт.
“Рада ЄС та Європейський парламент обговорили пропозицію Комісії про продовження цих автономних торгових преференцій для України до 31 грудня 2015 року. Обговорення свідчать про те, що існує сильна політична підтримка і в Раді ЄС, і в Європарламенті розширити ці заходи якомога швидше. Всі держави – члени і великі політичні групи в ЄП підтримують продовження преференцій і те, щоб приступити до цього якомога швидше “, – додав він.
“Незважаючи на спроби невеликої кількості членів Європарламенту блокувати прискорену процедуру, законодавчий процес успішно просувається і є сильні політичні ознаки того, що Європарламенту і Раді ЄС вдасться домовитися про продовження автономних торгових преференцій в жовтні 2014 року”, – зазначив комісар ЄС.
Також сторони обговорили тимчасове застосування Угоди про асоціацію.
“Міністр П.Клімкін привітав рішення урядів ЄС щодо тимчасового застосування Угоди про асоціацію. Я підтвердив, що з боку ЄС ми зробимо все від нас залежне, щоб допомогти Україні гідно підготуватися до реалізації Угоди про асоціацію від 1 листопада 2014 року і її торговельної частини (поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі – ред.) з початку 2016 року “, – додав він.
Також Карел де Гухт висловив підтримку ЄС з приводу проведення реформ в Україні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас