Приватбанк перестав продавати долари онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк перестав продавати долари онлайн

Валюта
12951
Найбільший в Україні Приватбанк перекрив два легальних способи обміну гривні на долар США за офіційним курсом. Про це у Facebook написав Олег Горохівський, перший заступник голови правління банку.
Якщо в травні 2014 клієнти банку конвертували гривню на картах в приблизно $ 6 млн і близько 1 млн євро, то за останні два тижні вересня ці ж операції були здійснені на приблизно $ 33 млн і 10 млн євро. Крім того, з’явилося більше 2000 клієнтів із західної України, які поповнювали карти гривнею, а потім спустошували рахунки в Польщі та інших прикордонних банкоматах, і так по колу.
“Коли операції по картах носили характер природного споживання ми терпіли і продавали в збиток. Але продавати в збиток у промислових масштабах ми не збираємося”, – написав Олег Гороховський.
За його словами, “тільки ледачий” не купував в системі онлайн-банкінгу Приват24 по 100 доларів США за курсом 12,98, заробляючи на цьому по 150 гривень в день.
“Кількість таких операцій за місяць зросла вдвічі!”, – стверджує банкір.
Горохівський обіцяє, що після того, як ситуація на валютному ринку заспокоїться, курси обміну у відділеннях і з пластикових карт будуть знову однаковими. Однак зараз в системі Приват24 не можна купити долар США навіть за високим курсом. При спробі провести операцію система повідомляє: “У зв’язку з нестабільною ситуацією на валютному ринку, тимчасово обмежено продаж іноземної валюти”.
Заборона на продаж доларів онлайн в системі Приват24 почав діяти вчора, до цього з початку вересня існував ліміт в $ 100 в день.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас