Україна має намір поглиблювати торговельні відносини з Єгиптом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна має намір поглиблювати торговельні відносини з Єгиптом

Казна та Політика
297
Україна має намір поглиблювати торговельні відносини з Єгиптом. Про це заявив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Торговий представник України Валерій П’ятницький під час зустрічі з радником з комерційним і торговельних питань посольства Арабської Республіки Єгипет в Україні Ахмедом Амаві.
“Цього року ми дійсно маємо позитивну динаміку в двосторонній торгівлі з Єгиптом, але ми бажаємо збільшити її. На сьогодні ми підписали Угоду про вільну торгівлю з Європейським Союзом, тривають переговори з Туреччиною, але ми бажаємо розширювати список партнерів і, на нашу думку, в перспективі ми могли б підписати Угоду про вільну торгівлю між Україною та Єгиптом”, – зазначив Валерій П’ятницький.
Зі свого боку, представник єгипетської сторони висловив готовність до співпраці.
“Це дуже вдала ідея, а для початку ми могли б сформувати переліки товарів для взаємовигідної торгівлі, які не будуть обкладатися ввізним митом”, – зазначив Ахмед Амаві.
Валерій П’ятницький додав, що Україна і Єгипет не є прямими конкурентами в таких областях, як сільське господарство і фармацевтика, а отже могли б вести взаємовигідну двосторонню торгівлю в цих сферах. Зараз український ринок зацікавлений не тільки в експорті, а й в імпорті, наприклад, в Україні великим попитом користуються фрукти з Єгипту.
Торговий представник України підкреслив, що представники українського бізнесу вже неодноразово підтверджували своє бажання співпрацювати з країнами Північної Африки, серед яких найбільш цікавим партнером, безумовно, виступає Єгипет.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас