Каталонія продовжить готуватися до референдуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каталонія продовжить готуватися до референдуму

Світ
446
Каталонія продовжить підготовку до проведення референдуму про незалежність, незважаючи на рішення конституційного суду в Мадриді, повідомила лідер руху “Національна асамблея Каталонії” Карме Форкаделл.
Агітаційна кампанія припинена з міркувань обережності, проте підготовка до референдуму триває”, – сказала вона в інтерв’ю іспанській газеті“El pais”.
За її словами, глава Каталонії Артур Мас не відмовиться від ідеї проведення референдуму.
При цьому Форкаделл зазначила, що, якщо в Каталонії зрозуміють неможливість проведення референдуму про незалежність, вихід з цієї ситуації належить шукати “не тільки А.Масу, але і всім діючим в Каталонії політичним партіям”.
Ідея про відділення Барселони (столиця Каталонії) від Мадрида в останні роки набирає популярність на тлі складної ситуації в економіки Іспанії. За останніми даними, рівень безробіття серед молоді в Іспанії є найвищим у Європі (вище, ніж у Греції).
Раніше іспанський парламент відхилив запит законодавчих зборів Каталонії про можливість проведення референдуму про незалежність 9 листопада цього року.
Нагадаємо, за остаточними даними, проти оголошення незалежності Шотландії на референдумі виступили 55,3% жителів цього регіону Великобританії.
ІСТОРІЯ ПИТАННЯ
Парламент Каталонії проголосував у січні цього року за петицію в іспанські кортеси з проханням провести голосування про майбутнє регіону.
Незважаючи на широке самоврядування регіону та культурну самобутність каталонців, він сильно інтегрований в економіку країни. За даними Організації економічного співробітництва та розвитку, на частку Каталонії доводиться 19% іспанської економіки. Населення регіону складає близько 7,5 млн осіб.
Все більше каталонців вважають, що їх регіон платить занадто багато податків в іспанську скарбницю і незалежність могла б вирішити економічні проблеми в регіоні. Однак, за даними опитувань громадської думки, далеко не всі готові до сценарію, коли заради здобуття незалежності Каталонії доведеться відмовитися від євро: в разі відокремлення від Іспанії Каталонії доведеться заново подавати заявку на приєднання до єврозони.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас