Поліпшення від КМДА: надходження до бюджету Києва від автостоянок виросли на 28% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліпшення від КМДА: надходження до бюджету Києва від автостоянок виросли на 28%

Казна та Політика
199
Завдяки належному виконанню доручення міського голови Віталія Кличка щодо впорядкування діяльності нічних парковок комунальне підприємство “Київтранспарксервіс” у вересні цього року забезпечило збільшення надходжень до бюджету міста на 28%. Про це повідомив заступник голови комунального підприємства “Київтранспарксервіс” Ігор Астахов.
Він розповів, що в місті працюють близько 1000 платних парковок та інших об’єктів парковки та зберігання транспортних засобів. З них тільки 230 мають договори з КП “Київтранспарксервіс”. Відповідно до статті 125 Земельного кодексу України, право власності та право користування земельними ділянками виникає тільки після державної реєстрації таких прав.
“Якщо власники автостоянок або парковок не оформили право користування земельними ділянками в установленому порядку відповідно до вимог Податкового кодексу України, вони повинні платити збір за місця для паркування транспортних засобів, для чого їм необхідно укласти договір з КП “Київтранспарксервіс”, – пояснив Ігор Астахов.
Він додав, що в результаті перевірки наявної інформації виявлено значну кількість нелегальних та напівлегальних парковок, за експлуатацію яких до бюджету кошти або не надходять зовсім, або сплачується податок в десятки разів менший за встановлений міською радою для таких об’єктів.
“Для виконання окремого доручення Київського міського голови в столиці здійснюється інвентаризація та перевірка об’єктів парковки та зберігання автотранспорту, яка повинна виявити всіх суб’єктів, які уникають сплати коштів до бюджету. Таким суб’єктам господарювання пропонується добровільно легалізувати свою діяльність шляхом укладення договору з КП “Київтранспарксервіс”, – сказав Ігор Астахов.
Для упорядкування діяльності парковок та автостоянок, які ігнорують вимоги чинного законодавства, залучили правоохоронні та контролюючі органи, засоби масової інформації.
“За останні 3 тижні до КП “Київтранспарксервіс” вже надійшло 19 нових заявок на укладення договорів про надання права на експлуатацію фіксованих місць для паркування транспортних засобів. Таким чином, суб’єкти господарювання повинні самостійно вибрати – або працювати в правовому полі в інтересах територіальної громади, або нести передбачену законом відповідальність. Сотні підприємців вже давно зробили такий вибір і уклали договори з КП “Київтранспарксервіс” і тепер працюють в інтересах міста. Водночас боротьба з незаконними автостоянками викликає зрозумілий опір певних груп, які багато років збирають касу “чорного налу” , будучи так званим “дахом” для підприємців. Зараз вони намагаються будь-якими методами, в тому числі і проплаченими акціями протесту, зберегти існуючу систему і використовувати всі можливості для дискредитації КП “Київтранспарксервіс”. Підкреслюю – ці спроби приречені на поразку”, – підкреслив Ігор Астахов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас