США направляє "Залізного коня" Прибалтиці: біля кордонів РФ розгортають американський бронетанковий підрозділ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США направляє "Залізного коня" Прибалтиці: біля кордонів РФ розгортають американський бронетанковий підрозділ

Світ
3023
У Прибалтиці скоро станеться те, про що на початку вересня попереджала Рада безпеки РФ: США перекидають танки до кордонів РФ. За даними Reuters, в найближчі три тижні в трьох країнах Балтії і в Польщі буде розгорнуто бронетанковий підрозділ Ironhorse (“Залізний кінь”), до якого входитимуть близько 700 солдатів і двадцять танків M1A1 Abrams, а також БМП Bradley і бойові броньовані машини Stryker.
Враховуючи рівень озброєння, це буде один з найбільш грізних військових контингентів, що відправляються на територію колишнього Радянського Союзу. Крім того, за словами американських військових, це перший випадок з кінця холодної війни, коли в Європу доводиться відправляти бронетехніку.
Примітно, що за океаном визнають, що роблять це з метою справити більше враження. “Можливо, нам потрібно трохи більше часу на розгортання, ніж більш легким силам, але якщо ви хочете досягти ефекту, то ніщо не зрівняється з танком”, – заявив капітан Джон Фармер, представник Ironhorse по зв’язках з громадськістю.
Перекидання військ повинно переконати Москву в тому, що будь-яке втручання у справи Литви, Латвії та Естонії призведе до протистояння з НАТО, відзначає Reuters. Крім того, партнери хочуть заспокоїти прибалтійський регіон: в Прибалтиці, як відомо, дуже стурбовані “різким зростанням кількості провокацій” з використанням російських військових літаків.
Раніше різні експерти неодноразово стверджували, що Путін, “добившись успіху на сході України”, може “взятися” за Прибалтику. Метою російського лідера, на думку аналітиків, може цілком бути “фактичне знищення свого головного ворога, НАТО – тієї самої організації, яка розорила СРСР і оточила Росію”.
Російська влада неодноразово спростовувала ці побоювання Прибалтики. “Ну, хто в здоровому глузді буде сьогодні всерйоз міркувати про наше вторгненні в Європу? Це виключено!” – Заявив у вересні цього року міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, який назвав реакцію деяких країн-сусідів “фантомними страхами”.
Втім, аналітики говорять про те, що Москва навряд чи вирішить вводити війська, а скоріше скористається методом гібридної війни – на Заході вважають, що Росія в Україні нібито веде саме таку війну.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас