Промисловість Британії показала 17-річний антирекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промисловість Британії показала 17-річний антирекорд

Світ
474
Темпи зростання виробничого сектора Великобританії були у вересні мінімальними за 17 років, що стало наслідком сильного стерлінга і слабкості в єврозоні, свідчать дані дослідження.
Індекс менеджерів закупівель (PMI) переробної промисловості країни, що розраховується Markit, знизився у вересні до 51,6 п. З серпневих 52,2 п. Компанії заявили, що зростання промислових замовлень “близьке до стагнації”.
Нинішнє мляве зростання в єврозоні сприяло уповільненню темпів зростання експорту до мінімальних за 18 місяців. Зміцнення стерлінга відносно євро вдарило по продажам, говориться в звіті Markit.
Збільшення нових експортних замовлень говорить про попит з боку Північної Америки, Німеччини, Скандинавії і Близького Сходу, зазначив Markit.
Опитування PMI також виявило, що середні ціни на продукцію зросли самими повільними темпами за 15 місяців.
Проте темпи зростання створення нових робочих місць у промисловості прискорилися в вересні, відновлюючись після охолодження в попередньому місяці.
Оцінка зростання ВВП Великобританії в II кварталі 2014 у порівнянні з попередніми трьома місяцями поліпшена з 0,8% до 0,9%, свідчать остаточні дані Національного статистичного управління (ONS).
Щодо аналогічного періоду минулого року ВВП збільшився на 3,2%, що співпало з переглянутими даними. Таким чином, зростання прискорилося з 3% в I кварталі до найвищого рівня з кінця 2007 р.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас