Сьогодні НБУ вводить усе більше обмежень, а деякі з них і дуже швидко скасовує - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні НБУ вводить усе більше обмежень, а деякі з них і дуже швидко скасовує - думка

Казна та Політика
1522
Одне з головних завдань, яке потрібно вирішити Національному банку України – це повернення довіри громадян до банківської системи. Однак, не так просто його виконати, коли регулятор вводить усе більше обмежень, а деякі з них і дуже швидео скасовує. Про це сьогодні під час круглого столу розповів Василь Горбаль, екс-член Ради НБУ.
“Сьогодні ні населення, ні бізнес не задоволені тими послугами, які надають банки. Крім того, у багатьох банках вже введена тимчасова адміністрація. У нас в країні немає жодного випадку, коли вона відновила б систему банку, отже, НБУ вирішив, що простіше поховати проблему, ніж її вирішити”, – сказав Горбаль, додавши що тимчасову адміністрацію часто ще називають “похоронною командою для банків”.
“Ми увійшли в непростий місяць передвиборчої кампанії, коли і перед Національним банком також стоїть завдання відповідати за свої рішення. За жовтень можна підготуватись і в листопаді впритул підійти до конкретних кроків по стабілізації. Але зараз, якщо подивитись на усі кроки Національного банку, ми бачимо шарахання зі сторони в сторону: щось прийняли, щось відмінили. Можливо, ця імпульсивність характеру голови Національного Банку впливає на рішення. Хоча, в це слабо віриться. Прийняли якусь постанову – і через 20 днів вона відміняється. Тому ні учасники ринку, ні клієнти банку не можуть чітко зрозуміти, що відбувається і що від них вимагає регулятор”, – відмітив експерт. На його думку, необхідно відмежувати здорові банки, які можуть продовжувати працювати, і за рахунок них відновлювати довіру людей до банківської системи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас