ЛНР оголосила про "успішні переговори" щодо газу з Росією - але про ціну не зізналися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛНР оголосила про "успішні переговори" щодо газу з Росією - але про ціну не зізналися

Енергетика
2369
Самопроголошена Луганська республіка домовилася з Росією про постачання газу, на випадок якщо паливо республіці відмовиться постачати Україна. Про це заявив віце-прем’єр ЛНР Валерій Потапов.
За його словами, відповідні переговори напередодні провів у Москві лідер невизнаної республіки Ігор Плотницький. Він обговорив й інші питання економічної співпраці ЛНР та Росії.
Ціну, за якою може поставлятися паливо, Потапов не назвав. Раніше в ЛНР заявляли, що хотіли б отримувати газ по 268,5 долара за тисячу кубометрів. За ціною в 268 доларів раніше, з урахуванням знижок, купувала російський газ Україна (з 1 квітня знижки були скасовані, в результаті тариф виріс до 485 доларів, Україна купуватиме паливо за такою ціною відмовилася).
Офіційних коментарів з російського боку з приводу цих домовленостей поки не надходило.
Раніше, на початку вересня, про успішні переговори з Росією по газу оголосив уряд невизнаної Донецької республіки. «Ми саме в Москві зараз обговорювали питання про опалювальний сезон, про газ. У нас окрема гілка, нам гарантували надходження газу. Труба заходить в Луганську область і виходить в Донецькій, ми, дві єдині області, в цілому не залежимо від України взагалі », – повідомив міністр держбезпеки ДНР Леонід Баранов.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас