Найбільший інвестиційний фонд OPIC йде з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший інвестиційний фонд OPIC йде з Росії

Світ
1048
Найбільший інвестиційний фонд OPIC прийняв рішення більше не вкладати в російські проекти, повідомляють ЗМІ з посиланням на представника компанії Чарльза Стедлендера.
“У липні керівництво OPIC призупинило розгляд будь-яких вкладень в російські проекти і надання гарантій під інвестиції в них. При цьому ми вирішили не позбуватися активів, які вже увійшли, і будемо дотримуватися домовленостей, які у нас вже є, але це все”, – сказав він.
OPIC є урядовою організацією, яка допомагає американському бізнесу закріплюватися на іноземних ринках. Компанія інвестує в основному в країни.
Фонд одним із перших міжнародних інвесторів вийшов на російський ринок після розвалу СРСР, вклавшись в 1993 році в спільний проект американської нафтової компанії Conoco і “Архангельскгеології” по розробці нафтових родовищ в районі Баренцева моря. За сприяння OPIC в російську економіку було вкладено понад 3 млрд доларів, компанія профінансувала більше 125 проектів, відзначає видання.
OPIC не перший інститут розвитку, який вирішив покинути російський ринок. Наприкінці липня про відхід повідомив Європейський банк реконструкції та розвитку. Більшість членів його ради директорів розпорядилися не здійснює нових інвестицій в Росії найближчим часом. За даними організації, загальний обсяг її інвестицій в Росію становить 24 млрд євро. У 2013 році на Росію припало 23% всіх інвестицій банку.
Міжнародна фінансова корпорація IFC, інвестиційний підрозділ групи Всесвітнього банку, офіційно не припиняла роботу з Росією, проте з квітня не ухвалила жодного позитивного рішення з інвестицій в російські проекти, а з червня перестала навіть виносити їх на розгляд ради директорів.
На цьому тижні американська Blackstone Group LP, найбільша в світі компанія з прямих інвестицій, також вирішила не відновлювати контракти з консультантами в Росії і відмовитися від планів розвитку бізнесу в країні.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас