Курс гривні стабілізується через один-два місяці - прогноз Укргазбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні стабілізується через один-два місяці - прогноз Укргазбанку

Валюта
10116
Ситуація навколо падіння курсу гривні вирівняється через один-два місяці. Такий прогноз висловив голова правління Укргазбанку Сергій Мамедов.
“Курс відображає ситуацію по попиту і пропозиції. Якщо пропозиція менша, ніж попит, то повинна бути інтервенція. Ніхто нічого іншого не зробить. Крім того, сьогодні Нацбанк більш детально аналізує контракти – чи це критичний імпорт, чи не критичний, чи це дивіденти, чи купівля цінних паперів, – аби знизити тиск по попиту. Я думаю, що в найближчій перспективі попит буде зменшуватися. Тому курс повинен стабілізуватися”, – припускає Мамедов.
“У нас зараз дуже складна ситуація. І не тому, що є якась криза у банківській системі. У нас на сьогоднішній день іще залишається не вирішеним питання на сході країни. І це дуже сильно впливає не тільки на банківську систему – на економіку, на державу в цілому. Я вважаю, що в такий період необхідно приймати якісь адміністративні заходи, але жоден такий адмінзахід не працює у повній перспективі. Тому в мене є глибоке переконання, що через місяць-два ситуація стабілізується, і усі обмеження, які зараз вводяться, будуть відмінені, тому що банківська система та економіка мають працювати в ринкових умовах”, – додав він. За його словами, задіяні регулятором заходи вже почали давати позитивний ефект.
“На сьогоднішній день контракти більш детально перевіряються, немає можливості у людей отримувати готівкові кошти у повному обсязі, є 15 тис. грн. у валюті і 150 тис. у гривні. Ці заходи необхідні. І якщо на сьогоднішній день середня заробітна плата три з лишком тисячі гривень, більшість людей від цього не страждають. Ці заходи необхідні саме зараз. Проте треба шукати інші, які можуть стабілізувати ситуацію”, – переконаний голова Укргазбанку.
Нагадаємо, сьогодні Національний Банк України ввів ще одне обмеження – на максимальну добову суму продажу готівкової валюти одній особі до еквіваленту у 3000 гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас