З 1 жовтня Білорусь перестане пропускати пішоходів на автомобільних пунктах пропуску через кордон з Латвією, Литвою та Польщею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 жовтня Білорусь перестане пропускати пішоходів на автомобільних пунктах пропуску через кордон з Латвією, Литвою та Польщею

Світ
825
Білорусь з 1 жовтня 2014 тимчасово припиняє пішохідний рух в автодорожніх пунктах пропуску на кордоні з Латвією, Литвою та Польщею, повідомив прес-секретар Державного прикордонного комітету Білорусі Олександр Тищенко.
“Білоруська сторона змушена тимчасово зупинити розпочатий торік експеримент до завершення Державним митним комітетом Білорусії заходів щодо вдосконалення інфраструктури пунктів пропуску з урахуванням інтересів пішохідного руху”, – сказав прес-секретар агентству “Інтерфакс-Захід”.
Він пояснив цей крок “проблемами безпеки громадян, котрі перетинають кордон пішим порядком” і “об’єктивною неможливістю в наявних умовах оперативно обслуговувати обсяги пішохідного руху”.
“Дане рішення обумовлене відсутністю в білоруських пунктах пропуску необхідної інфраструктури для пішохідного руху (окремих пішохідних коридорів, окремих терміналів митного і прикордонного оформлення)”, – пояснив прес-секретар.
Це, за його словами, “не забезпечує необхідний рівень безпеки пішоходів і постійно створює складні умови дорожньої обстановки в пунктах пропуску, які раніше проектувалися виключно як автодорожні”.
“Дані обставини були причиною для обгрунтованих звернень та скарг громадян, в тому числі іноземних, а також критичних публікацій в ЗМІ”, – сказав Тищенко.
“Крім того, необладнання точок контролю при зростаючій популярності даного способу перетину кордону регулярно провокувало черги навіть з пішоходів”, – підкреслив представник ЦПК.
За його словами, “суміжні держави в установленому порядку вже повідомлені” про припинення пішохідного руху через кордон.
“Просимо громадян з розумінням ставитися до тимчасових незручностей і враховувати їх при виборі способу перетину держкордону”, – сказав Тищенко.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас