Україна витратила на АТО більше 63 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна витратила на АТО більше 63 мільярдів гривень

Казна та Політика
3029
Протягом 2014 року із Держбюджету на армію виділили більше 62 мільярдів гривень, благодійники пожертвували на Збройні сили 155 мільйонів.
Про це повідомила голова Тимчасової cлідчої комісії парламенту щодо перевірки використання коштів, виділених з Держбюджету та перерахованих українцями на підтримку ЗСУ, нардеп від “Удару” Ірина Геращенко.
“Всього у 2014 році на потреби всіх силових структур та інших державних органів влади, залучених до проведення АТО , з державного бюджету було виділено: з загального фонду – 40 млрд. 451 млн.грн., з резервного – 18 млрд. 287 млн. грн., зі спеціального фонду – 4 млрд. 999 млн. грн”, – сказала нардеп.
Вона також додола, що за інформацією Держказначейства благодійники перерарахували на армію майже 155 мільйонів гривень.
Водночас у ТСК Верховної Ради дійшли висновку, що Міноборони та інші силові структури зволікають із закупівлею необхідної для армії техніки та обладнання.
“Попри те, що Міністерство оборони України та інші силові структури вчасно та в достатньому обсязі отримало фінансові ресурси, необхідні для матеріально-технічного забезпечення своїх потреб, військові й досі стикаються з дефіцитом засобів індивідуального захисту, необхідної техніки і озброєння та інших речей, значна частина коштів продовжує перебувати на балансі міністерств”, – повідомила Геращенко.
Зокрема нардеп уточнила, що Міноборони поки що використало лише 69,2% з отриманих коштів. При цьому кошти благодійників використані лише на 61%. Ще на 57,2 млн.грн. отриманої благодійної допомоги підписані контракти та очікується постачання замовлених товарів.
За словами Геращенко, звіт ТСК вже сьогодні передадуть до Генпрокуратури, силових структур, Кабміну, Адміністрації президента “щоб не просто ознайомилися, але й там, де потрібно прийняли рішення про рослідування, вивчення матеріалів та реакції на них”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас