НБУ видав 2-м системним банкам стабкредит на 2 млрд, і ввів туди кураторів. Назви невідомі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ видав 2-м системним банкам стабкредит на 2 млрд, і ввів туди кураторів. Назви невідомі

Казна та Політика
9690
Національний банк України (НБУ) ввів кураторів і надав стабілізаційні кредити двом системним банкам, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
“Правління НБУ 11 вересня 2014 прийняло рішення про надання двом системним банкам стабкредитів на суму близько 2 млрд грн. Банки, що отримали зазначені кредити, відносяться до першої групи за розміром активів”, – вказується в повідомленні.
Згідно з інформацією, таке рішення обумовлене потребою в збільшенні ліквідних коштів банків, брак яких виникає, зокрема, через дострокове вилучення населенням коштів з депозитних рахунків та суттєвого обмеження доступу банків України до внутрішнього і зовнішнього ринків запозичень.
“У всі банки, які отримали від НБУ стабкредити і кредити для збереження ліквідності, призначені куратори. Це зроблено з метою посилення контролю за їх діяльністю”, – вказується в повідомленні.
За даними НБУ, кредити надані під першокласне забезпечення у вигляді гарантованих Кабінетом міністрів України облігацій Державної іпотечної установи та нерухомого майна, оцінка якого здійснювалась міжнародним незалежним оцінювачем Colliers International.
“Надані Нацбанком кредитні кошти банки спрямують на своєчасне виконання власних зобов’язань перед клієнтами і в першу чергу перед вкладниками. Однак з метою мінімізації ризиків і створення умов для поліпшення стану ліквідності цих банків в їх діяльності встановлені певні обмеження”, – цитується в повідомленні директора Генерального департаменту банківського нагляду НБУ Алли Шульги.
НБУ поки не називає банки і обмеження, які застосовані по відношенню до них.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас