Криптовалюти в Росії заборонять навесні 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалюти в Росії заборонять навесні 2015 року

Світ
1172
Закон про заборону використання віртуальних грошей буде прийнятий Держдумою навесні 2015 року. Про це заявив заступник міністра фінансів Олексій Моїсеєв. За його словами, зараз проходить узгодження документів, необхідних для внесення законопроекту в Думу.
Аргументуючи необхідність прийняття таких обмежень, Моїсеєв послався на європейський досвід, де перетік між віртуальною і реальною грошовою системою також було вирішено заборонити.
Про те, що Мінфін розробляє проект по боротьбі з електронними валютами, стало відомо в серпні. При цьому в пресі повідомлялося, що це не торкнеться електронних грошей (наприклад, Webmoney), а також ігрових валют. Мова йде тільки про платоспроможні валюти, які мають незалежні емісійні центри, зокрема біткоїни.
У червні заступник голови ЦБ Георгій Лунтовський заявляв, що з часом регулятор і уряд зможуть розробити правила для поводження з біткоїнами та іншими криптовалютами. Він зазначив, що, можливо, за цим інструментом майбутнє.
Наприкінці січня Банк Росії вперше надав офіційний коментар щодо регулювання криптовалют. ЦБ застеріг громадян РФ від використання біткоїнів і зазначив, що згідно з російським законодавством випуск «грошових сурогатів» на території Росії заборонено. Регулятор оголосив, що буде відносити транзакції з криптовалютою в розряд сумнівних операцій.
Із застереженнями від використання біткоїнів раніше виступали також ЦБ Франції, Індії та Естонії. Проте жоден з цих регуляторів не оголошував біткоїни поза законом. Наряду з ЦБ РФ, заборонні заходи стосовно криптовалюти ввів Нацбанк КНР. Китайський регулятор дозволив громадянам користуватися біткоїнами на свій ризик, але зобов’язав банки відмовитися від операцій з електронними грошима.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас