Масштабні українсько-американські навчання "Сі Бриз-2014" стартують в Чорному морі: у них візьмуть участь 12 кораблів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Масштабні українсько-американські навчання "Сі Бриз-2014" стартують в Чорному морі: у них візьмуть участь 12 кораблів

Казна та Політика
772
З 8 по 10 вересня в північно-західній частині Чорного моря пройдуть українсько-американські навчання Сі Бриз-2014. Про це повідомляє прес-центр командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.
У навчаннях візьмуть участь 12 кораблів і суден забезпечення. До них входять 5 кораблів і суден військово-морських сил ЗСУ та 2 кораблі Державної прикордонної служби України. Також буде задіяно морську авіацію України.
Крім України і США, в навчаннях будуть брати участь Іспанія, Канада, Румунія і Туреччина. Крім цього, Франція, Швеція, Норвегія та Грузія направили на Сі Бриз-2014 своїх військовослужбовців як спостерігачів.
Зазначають, що цього року навчання пройдуть без наземної фази і заходження в порти.
Учасники Сі Бриз-2014 відпрацюють проведення міжнародної операції з установки і забезпечення зони безпеки судноплавства в кризовому районі.
Навчання пройдуть в рамках програми двосторонньої співпраці між міністерствами оборони України та США, відповідно до плану на 2014 рік, затвердженого указом президента України від 25 березня поточного року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас