Провідні банки світу не поспішають з прийомом співробітників, посилили перевірку анкет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні банки світу не поспішають з прийомом співробітників, посилили перевірку анкет

Особисті фінанси
313
UBS AG і Barclays Plc знімають вакансії і переносять терміни виходу на роботу нових співробітників у зв’язку з більш ретельною після низки скандалів перевіркою анкетних даних персоналу, заявили ЗМІ три джерела.
UBS цього року анулював контракт з новим менеджером в Лондоні після більш докладного вивчення наданих ним про себе даних. Співробітник до цього працював в лондонських відділеннях двох інших банків, повідомило одне з джерел Bloomberg, не уточнивши характер його провини.
Процес прийому на роботу в британські інвестбанки претендентів, особливо на позиції менеджерів старшої ланки, яких вивчають більш ретельно, “може сильно затягнутися”, зазначив адвокат підрозділи CMS Cameron McKenna LLP з надання фінансових послуг Саймон Моріс. Зараз лондонському банку потрібно “втричі, вчетверо або навіть уп’ятеро” більше часу, щоб підготувати заяву регулятору про затвердження кандидатури нового співробітника, сказав С.Морріс. “У колишні часи на це йшов один день”, – сказав він.
Банки не тільки посилюють контроль за співробітниками на тлі зростання витрат на юридичні послуги, вони більш пильно вивчають біографію кандидатів на вакантні позиції, щоб запобігти можливому виникненню проблем. За період з 2008 року по кінець другого кварталу поточного року залучені у великі скандали європейські банки виплатили, або відклали для виплат як мінімум $ 119 млрд у вигляді штрафів, компенсації клієнтам, а також в рамках угод про досудове врегулювання претензій, свідчать дані Bloomberg.
Регулятори також вимагають від банків більшої пильності. Наприклад, в США Агентство з регулювання діяльності фінансових інститутів (FINRA) наполягає на 6-годинній перевірці знань для фахівців з продажу та трейдерів банків, керівний персонал також чекають додаткові випробування.
Британське Управління з контролю дотримання норм поведінки на фінансових ринках (Financial Conduct Authority, FCA), крім контролю знань і навичок, також вимагають ретельних біографічних перевірок, що додатково ускладнює процес прийому на роботу нових співробітників банків в Лондоні в порівнянні з іншими фінансовими центрами.
“Банкам надано порівняльну автономію: вони можуть проводити перевірки самі”, перш ніж надати кандидатів на затвердження FCA, пояснив менеджер рекрутингової фірми Morgan McKinley Пол Джагди.
Представники UBS, Barclays і регуляторів відмовилися від коментарів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас