ДНР домовляється про прямі постачання російського газу в Донбас - російські ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДНР домовляється про прямі постачання російського газу в Донбас - російські ЗМІ

Енергетика
2555
Влада самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) домовляється з Росією про постачання газу цієї зими. Переговори, як стверджує «міністр держбезпеки» ДНР Леонід Баранов, пройшли в Москві.
«Ми саме в Москві зараз обговорювали питання про опалювальний сезон, про газ. У нас окрема гілка, нам гарантували надходження газу. Труба заходить в Луганську область і виходить в Донецькій, ми дві єдині області, в цілому не залежимо від України взагалі», – сказав він «Російській службі новин».
Говорити про ціну на газ для ДНР і ЛНР поки рано, це питання ще обговорюється, уточнив Баранов.
Поставки газу в Україну були припинені на початку літа після провалу переговорів про сплату боргу.
У середу, 3 вересня, прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив про умови відновлення співпраці з Україною в газовій сфері, які не змінилися з часу припинення поставок. Першою умовою Медведєв знову назвав «погашення існуючої заборгованості, яка досягла астрономічної цифри».
Іншою умовою прем’єр назвав встановлення середньої ціни за газ протягом року $ 385 за тисячу кубометрів. «З’явилися пропозиції про використання сезонних цін на поставки російського газу в Україну. Ми готові обговорювати шляхи відновлення нашої співпраці з Україною в газовій сфері як з державою-боржником», – сказав глава уряду.
Останній раунд переговорів з газової проблеми пройшов 29 серпня 2014 р. Київ у черговий раз висловив незгоду на компромісну ціну за російський газ. Після переговорів, які в п’ятницю пройшли в Москві, глава Міненерго України Юрій Продан заявив, що ціна в $ 385 за тисячу кубометрів є «дискримінаційною».
Досі питання про окремі поставки російського газу в охоплені бойовими діями Донецьку та Луганську області не піднімалося.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас