Екс-міністри США закликали Вашингтон надати військову допомогу Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністри США закликали Вашингтон надати військову допомогу Україні

Світ
807
Екс-міністр оборони США Вільям Перрі та колишній державний секретар Джордж Шульц призвали адміністрацію президента Барака Обами надати військову та економічну допомогу Україні в рамках “стратегічного підходу”, який дозволить США захищати свої інтереси в регіоні.
Колишні чиновники виступили з різкою критикою нещодавнього рішення Росії відправити гуманітарний конвой на схід України, заявляючи, що подібними діями Росія порушує територіальну цілісність України і відступає від Будапештського меморандуму 1994 року, згідно з яким Москва погодилася її поважати.
“Сформована ситуація вимагає уваги і дій. Необхідності відправляти в Україну війська немає, оскільки ця країна володіє власними значними сухопутними силами. Однак ми – НАТО або США, якщо НАТО не захоче цього робити – повинні допомогти українцям з навчанням персоналу і спорядженням, яке може підвищити ефективність дій їхніх військ і дозволить їм захищати свою країну “, – йдеться в їх спільній статті, опублікованій в газеті Wall Street Journal,
“Своїми діями ми допоможемо Україні і також дамо зрозуміти Росії, що ми захищатимемо свої інтереси і інтереси країн, чия територіальна цілісність знаходиться під загрозою”, – вказують колишні міністри США.
У.Перрі і Дж.Шульц також вважають, що США повинні надати гарантії державам Балтії, розмістивши війська в цих країнах на ротаційній основі.
“Ми вважаємо, що повинна існувати незалежна Україна з непорушною територіальною цілісністю. Допомогти Україні стати життєздатною правовою державою з процвітаючою економікою буде важким, але вкрай важливим завданням. Це стане кращою відсіччю Росії, а в довгостроковій перспективі – кращим стимулом для розвитку аналогічних подій в Росії”, – пишуть вони.
За матеріалами:
Голос Америки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас