НАТО не підтримає бойовою силою Україну - АПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО не підтримає бойовою силою Україну - АПУ

Світ
2829
Розраховувати на пряму участь країн Заходу в конфлікті з РФ не слід.
Про це заявив заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий в інтерв’ю ТСН, говорячи про майбутній діалог з НАТО і можливість військової підтримки.
“Підтримки бойовою силою не буде. Досить іншого роду підтримки, яка дійсно посилить наші можливості. Ми на неї розраховуємо”, – зазначив Чалий.
За його словами, одночасно з озброєним протистоянням повинен тривати дипломатичний процес заради встановлення миру між Україною і Росією.
“Триває війна”, – констатував він.
На думку Чалого, для її зупинки “потрібне потужне реагування”. “За один день те, що зробили, – ту війну гібридну, неоголошену, – її не зупиниш”, – вважає чиновник.
“Це болить. Хочеться відразу зупинити, розбомбити, вигнати всіх, але дипломатія допомагає нам зберегти життя”, – сказав представник АП.
“Зараз всі претензії йдуть до сьогоднішньої влади. А з чим воювати було? Якщо армія останнім часом – вона будується. Люди, народ будують армію просто-напросто”, – пояснив він.
Як відомо, напередодні російські війська вторглися на Україну на півдні Донецької області, під їх контролем – Новоазовськ.
Найближчим часом українське питання розглянуть на саміті ЄС і на саміті НАТО в Уельсі.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас