Білорусь стане торговим майданчиком Росії, незважаючи на санкції - екс-посол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь стане торговим майданчиком Росії, незважаючи на санкції - екс-посол

Світ
731
Білорусь стане торговим майданчиком для Російської Федерації, незважаючи на санкції та обмеження ввезення товарів. Про це на прес-конференції повідомив колишній Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Білорусь Роман Безсмертний.
На запитання журналіста, чи пов’язане зняття торговельних бар’єрів між Україною і Білоруссю з введенням заборони Росією на ввезення продукції з певних західних країн та України і чи не стане Білорусь торговим майданчиком для обходу заборони, Р.Безсмертний відповів, що російське обмеження насправді не обмежило наповнення ринку.
“Сценарій того, що відбувається: Росія вводить заборону на імпорт, а Білорусь і Казахстан – ні. Це просто канали вирішення питань. Насправді, введення російських обмежень ніяк не запровадило ці обмеження. Це вдарило інформаційно по ринку, сколихнуло стрибок цін, але на наповнення ринку це абсолютно ніяк не вплине. Тому абсолютно згоден з цим твердженням”, – сказав він.
Водночас Р.Безсмертний зазначив, що незважаючи на певне потепління між українсько-білоруськими відносинами, допомоги від Президента Білорусі Україні не варто чекати, оскільки він повністю проросійський.
“Пан Лукашенко давним-давно обрав собі в союзники, а я б сказав господарі, Москву. Тому від Лукашенка, в жодному разі, допомоги чекати не доводиться”, – резюмував експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас