МЗС: Україна потребує нового "​​плану Маршалла" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Україна потребує нового "​​плану Маршалла"

Казна та Політика
2635
Напередодні візиту до Києва німецької канцлерки Анґели Меркель глава українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Україна потребує “плану Маршалла” для проведення реформ – допомоги в політичній, економічній та соціальній сферах. “І якщо у “плані Маршалла” після Другої світової війни головну роль відігравали США, то тепер керувати цією історичною місією могла б Німеччина”, – зауважив український міністр у розмові з німецьким виданням Express.
Крім того, Клімкін закликав країни Заходу активніше підтримати Україну в конфлікті з Росією. “Я думаю, було б цілком логічно надати Україні технічну та військову допомогу для боротьби з тероризмом, як це відбувається у випадку з Іраком”, – заявив Клімкін. “Ця боротьба відповідає інтересам Європейського Союзу”, – вважає він. Нещодавно Клімкін уже звертався до країн Заходу з проханням надати військову підтримку Україні, однак європейські партнери дали зрозуміти, що таку можливість не розглядають.
Канцлерка Німеччини Анґела Меркель прибуде до Києва з одноденним візитом у суботу, 23 серпня. Главу німецького уряду запросив президент України Петро Порошенко. Це буде першим візитом Меркель до української столиці після спалаху в державі кризи наприкінці 2013 року.
Як повідомив у Берліні речник німецького уряду Штеффен Зайберт, Меркель обговорить з Петром Порошенком та прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком актуальний стан українсько-російських відносин. За словами Зайберта, на порядку денному перебувають також конкретні можливості підтримки України в кризі.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас