Amaya Gaming і Rational Group: подробиці угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amaya Gaming і Rational Group: подробиці угоди

Світ
447
Канадська корпорація Amaya Gaming викупила за $ 4.9 млрд. Rational Group, найбільшу європейську гемблінг-систему. В активі продавців, що базуються на ірландському острові Мен, – лідируючі на ринку покерні бренди FullTilt і PokerStars. Цю операцію називають однією з найбільших за останній час, але величезну увагу громадськості до неї привернула не сума продажу активів, а вплив на подальший перерозподіл позицій у всій світовій гемблінг-індустрії.
Уже зараз подейкують про те, що США потроху йде з глобального ринку азартних ігор, Лас-Вегас втрачає свої позиції, поступаючись їх Макао, китайська економіка буквально вириває з американських рук управління головними гральними закладами. І, мабуть, відчуваючи щось схоже, Марк Шейнберг, CEO і власник 75% акцій Rational Group, йде з індустрії, без ностальгії розлучаючись зі своїм дітищем. Втім, нові власники бренду якраз вважають, що у них вийде розширити ринок за рахунок території США.
У чому сенс геймерскої угоди століття
Amaya – це один з лідерів Північної Америки з виробництва грального обладнання та програмного забезпечення. На даний момент, на тлі все більшої кількості прецедентів скасування заборони на покер, можна говорити про локальний підйомі ринку американського гемблінгу. Однак Rational Group не може скористатися цими перевагами, так як компанія отримала повну заборону на роботу в США, і на даний момент базується на території Європи. Враховуючи, що Amaya може дозволити собі працювати в Атлантик-сіті, Нью-Джерсі, Каліфорнії та інших регіонах, де покер легалізований, придбання найвідомішого покерного руму можна назвати перспективною угодою.
Чи варта шкурка вичинки?
Незважаючи на те, що сума в майже п’ять мільярдів доларів здається величезною, експерти вважають, що RationalGroup оцінили бренд PokerStars напрочуд дешево. Як вважає більшість фахівців, як мінімум удвічі можна було б підняти ціну, враховуючи, що щодня в румі знаходиться близько півмільйона гравців.
При цьому AmayaGaming розплачуватиметься не відразу і повністю, а в розстрочку, і не тільки готівкою, але також корпоративними акціями і кредитними траншами.
$ 1,642 млрд. було виплачено компанією з власного капіталу, з них $ 1 млрд. представляв собою акції корпорації. $ 2,9 млрд. компанія перевела у вигляді кредитних безготівкових розрахунків. Решта суми, $ 0,358 млрд., була переведена завчасно як застава угоди. За розрахунками економістів, окупити придбання проекту корпорація зможе тільки в 2017 році.
Вплив угоди на перспективи глобальної геймінг-індустрії
Передбачається, що дана операція дозволить брендам PokerStars і FullTilt повернутися на ринок США, що сприймається негативно усіма сьогоднішніми гравцями ринку. Акції найбільших гемблінг-румів BWIN 888 Pokerсразу після виходу новин про продаж PokerStars обрушилися на 10%. Передбачається, що найбільше постраждає корпорація Caesars Entertainment, яка є на даний момент головним постачальником онлайн-послуг для гравцыв у покер в США. Незважаючи на те, що бренд Zynga Pokerпока ніяк не коментує угоду, вважається, що його активи також будуть відкинуті приблизно на 10% з появою нового потужного гравця.
Однак при цьому є невелике побоювання, що подальші дії Amaya по захопленню американського ринку можуть вплинути на присутність бренду PokerStars на батьківщині нових господарів – в Канаді. Як вважають експертні джерела, єдиною можливою відповіддю конкурентів на захоплення американського ринку може стати розхитування позицій Amaya в Канаді. Вже зараз компанія перебуває на грані іллегалізації.
Подальше «чорне лобіювання» може привести до того, що PokerStars буде заборонений на території Канади. Але подібний варіант розглядається тільки як теоретичний в силу того, що заборонна політика торкнеться всіх покерних румів, а не одного конкретно взятого, тому від подібної помсти постраждають всі компанії-гравці. В цілому, будь-яких серйозних перешкод для виходу AmayaGaming на американський ринок експерти не бачать.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас