Держава почала давати гроші на виробництво кіно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава почала давати гроші на виробництво кіно

Казна та Політика
316
На потреби кіногалузі з держбюджету 13 серпня було перераховано 15, 5 мільйонів гривень.
Про це повідомили в Державному агентстві з питань кіно.
При цьому 200 000 гривень із загальної суми будуть спрямовані на створення позитивного іміджу України та просування фільмів до глядача.
«В умовах військової агресії і нестабільної економічної ситуації гуманітарна політика відіграє дуже важливу роль для подальшого розвитку держави. Україна повинна з честю протистояти розв’язаній проти неї інформаційній та ідеологічній війні. Розуміючи важливість кінематографа як одного з найпотужніших видів мистецтва і складової культури, Уряд стурбований проблемою дефіциту українського контенту на кіно- і телеекранах», – сказали в Держкіно.
Зокрема у відомстві зазначили, що напередодні було відкрито фінансування Держкіно для реалізації кінопроектів, які знаходяться на стадії виробництва. Так, продюсерським компаніям були відшкодовані гроші за проведені роботи знімальних періодів національних фільмів «Плем’я» «Гніздо горлиці», «Кавказький бурий ведмідь», «Моя бабуся Фані Каплан», «Трубач» і «Толока».
За словами глави Держкіно Філіпа Ільєнко, за умови дотримання позитивної динаміки фінансування кіногалузі, цього року вдасться завершити виробництво 25 фільмів. «Варто зазначити, що восени цього року очікуються прем’єри трьох художніх фільмів: «Плем’я» Мирослава Слабошпицького, «Поводиря» Олеся Саніна і «F63.9. Хвороба кохання» Дмитра Томашпольського», – сказав він.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас