Як Україна буде приймати гуманітарну допомогу від Росії? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як Україна буде приймати гуманітарну допомогу від Росії?

Казна та Політика
5849
Гуманітарний вантаж, який Росія направила для жителів Донбасу, повинен пройти через контрольований Україною пункт пропуску і має бути перевантажений на транспорт Червоного хреста. Про це сьогодні заявив заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий.
За його словами, Україна не пустить на свою територію техніку російського конвою. “Ми не допустимо ніякого супроводу – МНС РФ або іншого силового відомства. Гуманітарна допомога буде розмитнена і перевантажена на транспорт, орендований Червоним хрестом”, – сказав Чалий.
Вантажі проходитимуть через пункти пропуску, які контролюються українськими прикордонниками. Зараз розглядається пункт між Харківською і Бєлгородською областями.
“Яке-небудь несанкціоноване входження росіян на територію України буде розглядатися як акт агресії”, – попередив Чалий.
Українська сторона бере на себе зобов’язання щодо забезпечення безпеки доставки гуманітарного вантажу вже на українській території.
Спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні заявив, що російський конвой не сертифікований відповідно до стандартів Міжнародного Комітету Червоного Хреста.
Нагадаємо, 12 серпня вранці автоколона з 280 вантажівок з гуманітарною допомогою вирушила з підмосковного Наро-Фомінська в напрямку сходу України, повідомили в адміністрації Московської області. Автоколона доставить жителям східної України близько 2 тис. тонн гуманітарних вантажів, зібраних москвичами і жителями Московської області, говорилося в повідомленні.
За інформацією російських властей, вантажівки повинні доставити нужденним в Україні продовольство, медикаменти, питну воду, спальні мішки і електростанції.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас