Україні загрожують віялові відключення електроенергії - голова Донецької ОГА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні загрожують віялові відключення електроенергії - голова Донецької ОГА

Енергетика
1804
В результаті дій терористів на Донбасі Україні може загрожувати віялове відключення електроенергії. Про це повідомив голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута.
“Дві найголовніші проблеми, з якими ми зіткнулися за останні два тижні – це залізниця і енергетика. Це найбільші труднощі, які є на сьогоднішній день”, – сказав він.
За словами донецького губернатора, в регіоні “практично паралізована робота всіх основних залізничних магістралей”. “В результаті неможливо вивантажувати вугілля, забезпечувати сировиною металургійні підприємства”, – додав Тарута.
Через те, що не вивантажується вугілля, без сировини залишився Алчевський металургійний комбінат, проблеми є на металургійних підприємствах в Єнакієво і в Донецьку. Також неможливо відвантажувати вугілля з більшості шахт Луганської області. “І це на сьогоднішній день може спровокувати величезний дефіцит вугілля”, – сказав Тарута, додавши, що постраждає енергетика, а отже, “можливі віялові відключення по всій країні”.
Донецький губернатор розповів, що напередодні відбулася нарада з членами уряду і представниками Генштабу, де піднімалися також і ці питання. Зокрема, було обумовлено те, що армія повинна в першу чергу звільняти вузлові станції залізниці. Ще один пріоритет – відновлення підірваних мостів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас