"Нафтогаз" допускає припинення співпраці з "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" допускає припинення співпраці з "Газпромом"

Енергетика
1342
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” допускає, що якщо проти російського газового монополіста компанії “Газпром” будуть введені санкції, НАК припинить з нею співпрацю, включаючи надання послуг з транзиту газу через Україну до Європи. Про це повідомили в прес-службі НАК “Нафтогаз України”.
“У разі введення санкцій проти “Газпрому” ми не зможемо з ним працювати. Тоді європейським компаніям потрібно буде укладати договори із закупівлі газу на українсько-російському кордоні безпосередньо з “Газпромом”, а також з оператором української газотранспортної системи для транзиту цього газу”, – зазначили в прес-службі.
При цьому в прес-службі НАК уточнили, що прийняття проекту закону України “Про санкції”, який був поданий до Верховної Ради Кабінетом міністрів 8 серпня, не означатиме автоматичне введення спеціальних економічних і обмежувальних заходів, про які йдеться в документі.
Закон створює правову основу для введення обмежень щодо певних видів економічної діяльності, у тому числі надання послуг з транспортування ресурсів. Таке обмеження може бути введено РНБО за поданням Верховної Ради, Президента, Кабінету міністрів, Національного банку або Служби безпеки.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує розгляд у Верховній Раді санкцій проти Росії 12 серпня.
Нагадаємо, 8 серпня Кабмін затвердив проект закону про санкції. Туди увійшли 26 видів санкцій, зокрема заморожування активів, заборона діяльності, заборона на користування ліцензіями, заборона приватизації, заборона транзиту всіх видів ресурсів, проведення перевірки фіноперацій, зупинка операцій, заборона на в’їзд.
В законопроект увійшли прізвища 172 осіб-громадян Росії, які, за даними українських властей, фінансують тероризм в Україні, підтримали анексію Криму. Крім того, до списку увійшли 65 юридичних осіб, переважно російської власності та російської резидентури, які, за даними українських властей, підтримують і фінансують тероризм в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас