Росія проведе масштабні військові навчання на кордоні з Латвією та Естонією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія проведе масштабні військові навчання на кордоні з Латвією та Естонією

Світ
2214
Масштабне навчання Повітряно-десантних військ (ВДВ) за участю трьох тисяч військових стартує в понеділок у Псковській області, повідомила представник управління прес-служби і інформації Міноборони РФ по ВДВ майор Ірина Круглова.
“З 11 по 16 серпня на території Псковської області проходитиме двоступеневе дивізіонне командно-штабне навчання (КШН) 76-ї гвардійської Чернігівської десантно-штурмової дивізії з десантуванням на незнайомій місцевості та проведенням етапу бойової стрільби”, – сказала Круглова.
За її словами, на незнайому місцевість десантуються три тисячі осіб. Літаки Іл-76 скинуть з повітря 12 об’єктів військової техніки.
“Для нанесення повітряного удару по наземних цілях умовного противника, перекидання і підтримки практичних дій десантників з повітря в навчаннях буде задіяно більше 30 літаків і вертольотів військово-транспортної, фронтової і армійської авіації Су-34, Ка-52, Мі-28, Мі 24, Мі-8, Іл-76 “, – додала вона.
Активна фаза навчань пройде 14-15 серпня, під час якої розіграють практичні дії із захоплення і знищення стратегічно важливих об’єктів умовного противника. Завершиться вчення етапом бойової стрільби, який проходитиме як вдень, так і вночі.
Як уточнила Круглова, стрільба буде проводитися з усіх видів штатної зброї, що перебуває на озброєнні десантно-штурмового сполучення, включаючи бойові розрахунки артилерії 2С-25 “Спрут”, 2С-9 “Нона”, Д-30 та засоби ППО ЗРК “Стріла-10”, ПЗРК “Голка”.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас