Сьогодні Норвегія може приєднатися до санкцій Заходу проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні Норвегія може приєднатися до санкцій Заходу проти Росії

Світ
791
Сьогодні Норвегія може приєднатися до санкцій Заходу проти Росії. Не виключено, що це відбудеться після консультацій уряду та парламенту країни.
Про це повідомляє Радіо “Ехо Москви”.
Влада королівства опинилася в досить непростій ситуації. Норвегія, не будучи членом ЄС, згодна з європейським трактуванням подій в Україні і досі підтримувала санкції проти РФ.
Але введене Росією ембарго на імпорт продовольства, можливо, змусить Осло переглянути свої підходи до такої солідарності. Заборона на поставки риби вже призвела до зниження вартості акцій норвезьких виробників морепродуктів.
Норвезькі депутати в різних інтерв’ю підтримують антиросійські заходи. В уряді підраховують збитки, пов’язані з обмеженням імпорту в РФ.
Але, як очікується, Норвегія все-таки може приєднатися до останнього пакету європейських санкцій, який зачіпає цілі сектори російської економіки. Брюссель зокрема обмежив експорт обладнання для нафтової промисловості, заборонив російським держбанкам продавати акції або облігації в Європі. На думку експертів, підтримка Норвегією цих обмежень в першу чергу позначиться на співпраці з “Роснефтью” і роботі компанії Telenor, якій належить частка російського оператора мобільного зв’язку Вимпелком.
За даними митної служби РФ, річний імпорт продукції з Норвегії в державу оцінюється більш ніж в мільярд євро.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас