У Туреччині на виборах президента перемагає Ердоган — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туреччині на виборах президента перемагає Ердоган

Світ
331
Прем’єр-міністр Туреччини і кандидат в президенти Тайіп Ердоган набрав 52,3% голосів на перших в історії країни прямих виборах президента республіки.
Такі дані наводить у неділю центрвиборчком Туреччини на підставі обробки 98% бюлетенів.
Так як Еродогану вдалося заручитися підтримкою більш ніж 50% відсотків виборців, проводити другий тур виборів не знадобитися.
Головний конкурент Ердогана – єдиний кандидат від опозиції колишній глава “Організації Ісламська конференція” Екмеледдин Іхсаноглу – отримав 38,6% голосів, а співголова прокурдської Партії демократії народів Селяхаттін Демірташ заручився підтримкою 9,1% жителів Туреччини, які взяли участь у голосуванні.
Ердоган набрав більшість голосів у 50 провінціях країни, в деяких з яких частка тих, хто проголосував за нього, перевищила 70%.
Близько 72% турків, які проживають за межами Туреччини, де голосування завершилося 3 серпня, також підтримали кандидатуру діючого прем’єра.
Іхсаноглу, в основному, обігнав Ердогана в західних і південних провінціях Туреччини, які традиційно є вотчиною опозиції.
У той же час, за Демірташа проголосувала більшість населення дев’яти східних і південно-східних провінцій, населених турецькими курдами. У прикордонних з Іраком провінціях Ширнак і Хаккярі – за кандидата від прокурдської партії.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас