У Миколаєві також відключили гарячу воду через економію газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Миколаєві також відключили гарячу воду через економію газу

Енергетика
357
Виконавчий комітет Миколаївської міської ради прийняв рішення про припинення централізованої подачі гарячої води з метою економії газу. Про це повідомляє прес-служба міськради.
Зокрема, про це йдеться в рішенні «Про заходи щодо зменшення споживання природного газу у м. Миколаєві в опалювальному сезоні 2014-2015 рр.», прийнятому на засіданні виконкому 8 серпня.
«Гарячу воду цієї зими подавати не будуть», – повідомили в міськраді.
За рішенням виконкому, місто планує витратити 33,367 млн.грн. на заходи з економії газу і скоротити його споживання за рік майже на 33 млн. куб. м. Зокрема, місто заощадить 15 млн. куб. м, тимчасово встановивши інші норми споживання, якості та режиму надання послуг теплопостачання. Для скорочення споживання природного газу підприємства централізованого теплопостачання проведуть реконструкцію 8 котелень із заміною 20 застарілих котлів на 32 котлоагрегати сучасних зразків з високим ККД (92-98%) з повною автоматизацією і диспетчеризацією.
Крім того, будуть виведені з експлуатації 8 нерентабельних малоефективних котелень з 18 котлами застарілих зразків, а споживачів їхнього тепла підключать до мереж ПАТ «Миколаївська ТЕЦ». У планах і технічне переоснащення за сучасними вимогами вузлів обліку природного газу на 6 районних котельнях для точності обліку. 4 котлоагрегати в 4 районних котельнях будуть оснащені сучасними пальниковими пристроями.
Ціла низка заходів направлені на підвищення ККД турбін та енергетичних котлів. Також заплановано скорочення споживання природного газу за рахунок використання альтернативних видів палива в комунальній теплоенергетиці.
«Теплогенеруючим організаціям наказано строго дотримуватися температурних графіків і оперативно усувати аварійні ситуації, щоб мінімізувати втрати теплової енергії, а також постійно підтримувати в належному технічному стані теплову ізоляцію надземних теплових мереж. Балансоутримувачі житлового фонду різних форм власності, за рішенням, повинні утеплити під’їзди, підвальні, горищні приміщення, провести герметизацію вікон, підтримувати в належному технічному стані теплову ізоляцію надземних теплових мереж-вводів», – повідомляє міськрада.
Крім того, на контролі у міської влади встановлення, ремонт, перевірка загальнобудинкових приладів обліку споживання теплової енергії. Ці заходи створять умови для економного споживання теплової енергії та забезпечення соціально справедливих розрахунків. Рішенням також передбачено відключення від внутрішньобудинкових систем теплопостачання незадіяних приміщень житлового фонду та бюджетної сфери.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас