На Донбасі з ОВС звільнено близько 1,7 тис. Міліціонерів - самоцілі звільнити немає, "є питання, з ким працювати далі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Донбасі з ОВС звільнено близько 1,7 тис. Міліціонерів - самоцілі звільнити немає, "є питання, з ким працювати далі"

Казна та Політика
286
На Донбасі з органів внутрішніх справ звільнено близько 1700 міліціонерів. Про це повідомили в прес-службі МВС.
На недавно звільнених від проросійських терористів територіях триває процес очищення міліції – працюють спеціальні групи, які вивчають, які правоохоронці мають бути звільнені з лав, а з якими можна надалі працювати.
Як повідомив начальник Департаменту кадрового забезпечення МВС України Віктор Слівінський, вже наступного дня після звільнення відповідної території виникає питання: хто буде займатися охороною громадського порядку, чи можна залучати особовий склад, який перебував на тимчасово захопленій території.
З огляду на це, міністерством було сформовано декілька груп, які в своєму спорядженні мають детектор брехні, так званий поліграф, фахівців з психологічної служби, кадрової, з підрозділів внутрішньої безпеки, для вивчення ситуації.
Віктор Сливинський зазначив, що самоцілі звільнити немає, є питання, з ким працювати надалі. Він зазначив, що зараз з об’єктивних причин неможливо провести атестацію. “Тому ці групи йдуть, як передові, розвідувальні – вивчити ситуацію, позбутися вже тих працівників, яких використовувати надалі буде неможливо. Я думаю, процес буде довгий. Необхідно буде проходити ще атестації особового складу, необхідно подумати, кого залучити, можливо, з інших регіонів”, – підкреслив керівник департаменту кадрового забезпечення.
На його думку, переатестувати потрібно близько 80% особового складу міліції Донецької та Луганської областей, а це близько 20 тис. правоохоронців.
“На сьогодні наказами як міністра, так і керівництва Донецької та Луганської областей звільнено близько 1700 осіб. Це люди, які, скажімо так, не з’явилися на роботу і на сьогодні їхнє місцезнаходження невідомо. Є частина людей, які самі написали рапорти – не готові вони служити, є частина людей, яких звільнили за порушення дисципліни, але це не основна частина території”, – підкреслив Віктор Сливинський.
За його словами, вже закінчена перевірка в райвідділах Слов’янська, Краматорська, Артемівки та Дружківки, працює група в Червоному Лимані й Костянтинівці Донецької області, а також в райвідділах недавно звільнених населених пунктів Луганщини – Лисичанську, Сєверодонецьку та Рубіжному.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас