Несподіваний поворот ринку: продажі ПК в світі збільшилися на 14%, а планшетів - впали на 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Несподіваний поворот ринку: продажі ПК в світі збільшилися на 14%, а планшетів - впали на 5%

Технології&Авто
1181
Продажі персональних комп’ютерів по всьому світу збільшилися в другому кварталі 2014 року на 14%, однак позитивний ефект, який чинили на рівень реалізації планшети, поступово знижується, повідомляється в прес-релізі дослідницької компанії Canalys.
Перше місце на світовому ринку як і раніше залишається за Apple з часткою 14%, хоча збільшення продажів комп’ютерів Mac на 10% не дозволило компанії компенсувати зниження продажів планшетів iPad, в результаті чого загальні обсяги реалізації впали на 5%.
Для Lenovo другий квартал 2014 року пройшов успішно, кількість продажів у порівнянні з минулим роком збільшилася майже на 20%, завдяки чому частка компанії на ринку досягла 14%. Замикають четвірку лідерів HP і Dell, обсяги реалізації яких зросли на 11% і 14% відповідно.
Світові продажі планшетів у другому кварталі знизилися приблизно на 5% – до 48,4 млн пристроїв. Apple поставила близько 13,3 млн планшетів iPad, – це мінімальні квартальні показники з початку 2012 року.
Samsung за другий квартал 2014 р. продала близько 8,9 млн планшетів, також демонструючи зниження продажів у порівнянні з попереднім кварталом.
На ці компанії припадає 46% світового ринку планшетів.
Продажі планшетів в Азії (включаючи Китай) знизилися на 8% порівняно з першим кварталом 2014 року. У Європі, на Близькому Сході і в Африці показники впали на 11% порівняно з минулим роком.
Основною причиною скорочення обсягів продажів планшетів аналітики називають сповільнення інновацій. “Користувачі не купують нові пристрої, оскільки вони за технічними характеристиками мало чим відрізняються від тих, які у них є зараз”, – зазначив старший аналітик Canalys Тім Куллінг.
Ринок ноутбуків у другому кварталі 2014 року зафіксував підйом, вперше з третього кварталу 2013 року обігнавши по продажах ринок планшетів. Поставки в Північній Америці і Європі збільшилися на 13% і 8% відповідно в порівнянні з рівнем 2013 року завдяки відмінним показниками в Західній Європі і США. Зростання продажів на розвинених ринках пояснюється аналітиками поліпшенням економічних умов і переходом компаній з комп’ютерів з ОС Windows XP на пристрої з більш сучасним програмним забезпеченням. Серед студентів і споживачів стають все популярнішими ноутбуки Chromebooks, особливо на території США.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас