Росія сама може побудувати "Містраль", якщо Франція відмовиться - віце-прем'єр РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія сама може побудувати "Містраль", якщо Франція відмовиться - віце-прем'єр РФ

Світ
2369
Франція повинна показати “абсолютну серйозність” своїх намірів як надійного партнера, якщо цього не відбудеться, то Росія зможе побудувати “Містралі” сама, заявив у середу віце-прем’єр Дмитро Рогозін.
“Французи повинні продемонструвати абсолютну серйозність своїх намірів як надійного партнера, надійного постачальника за контрактами. Якщо вони такої надійності не продемонструють, ми зробимо (побудуємо корабель – ред.) це самі. Ми тепер вже можемо це зробити”, – сказав Рогозін.
“Сам по собі корабель-док – це просто великотоннажне складання в рамках кораблебудування. Ми це вже активно освоюємо і вже освоїли. Більше того, якщо ми будемо в майбутньому йти по цьому напрямку, ми, швидше за все, будемо збирати кораблі, здатні мати льодовий клас на відміну від “Містралів”, які в основному – кораблі для Середземного моря, для теплих широт”, – зазначив віце-прем’єр.
Контракт вартістю 1,2 мільярда євро на будівництво двох французьких вертольотоносців “Містраль” для ВМФ Росії було підписано в червні 2011 року. Перший корабель “Владивосток” повинен надійти на озброєння російського флоту в 2014 році, другий – “Севастополь” – в 2015 році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас